Dobrodošli na web straneh Agencije Jota!
Poglejte, kaj vam ponujamo in nas kontaktirajte - z veseljem se bomo odzvali.

ElaBanda

Oceni ta prispevek
(1 glas)
Skupina ElaBanda Skupina ElaBanda

Skupina glasbenikov, ki je že dovolj časa na sceni, da lahko neobremenjeno razmišlja s svojo glavo in ustvarja glasbo po svoji potrebi brez odvečnega patosa.

Kdo je bila ELA: Ella je mitsko ime iz zahodne meje, ime o katerem se prepletajo zgodbe prebivalcev z obeh strani meje. Ella, po rodu zamejska Slovenka. je baje živela v italijanski Gorici In res je imela bend oz. Bando in bolj po vzoru Čikaških mafijcev. Pod pretvezo, da igrajo na porokah širom Krasa in Vipavske doline, so v kovčkih za instrumente švercali plavo zlato - Rajflce oz. kavbojke po domače. Seveda to je bilo še za časa ranjke juge, ko je bla meja še hudo zaprta, cariniki pa pasji in nepodkupljivi.
 
Kdo so ElaBanda?
Skupina glasbenikov, ki je že dovolj časa na sceni, da lahko neobremenjeno razmišlja s svojo glavo in ustvarja glasbo po svoji potrebi brez odvečnega patosa. Ne zanimajo jih trendi, rumeni tisk in ne, kaj se trenutno prodaja v Sloveniji. Seveda čisto brez glasbenih vzorov ne gre. V njihovi glasbi je čutiti odsev velikih avtorjev z druge strani luže, močan pečat pa jim dajejo tudi nekatere evropske tradicionalne zvrsti.
 
Kakšne so pesmi?
ElaBanda nadaljujejo tradicijo primorskih avtorjev, kot sta Mef in Iztok Mlakar, ne gre za kopiranje, temveč za podoben pristop, pripovedovanje štorij, za »pesmi z jajci«. Njihova prva pesem Neke pomladi, ki so jo dali poslušati širšemu občinstvu, je naletela na dober odziv. Komentarji so različni, večina se jih strinja, da pesmi zvenijo dovolj sveže, da so drugačne, a obenem zelo poslušljive. Novembra 2009 je skupina izdala svoj diskografski prvenec Vzemi me s sabo.

Zasedba skupine:
Jure Ferjančič - ak. kitara, vokal
Mitja Škrlj - harmonika, hammond
Urban Logar - mandolina, el. kitara
Aljoša Košuta - bas kitara
Peter Mozetič - bobni
Sandi Blažič - el. kitara, saksofon

Povezave:
https://www.facebook.com/band.elabanda
http://www.youtube.com/user/ElaBanda

Booking & Management:
Glasbena agencija Jota
Franjo Polanc
GSM: 00386 /0/41 50 70 65
Skype: polanc.franjo
Mail: info(at)jota.si
WWW: www.jota.si

Prebrano 5302 krat
Več iz te kategorije: « Rodoljubac Lolita »

Koledar dogodkov

« Januar 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Booking

GSM: 041 50 70 65

E: booking@jota.si